Blanks & billets van Vers hout

Zelf snijden

Wil je zelf een lepel maken, maar heb je geen vers hout voorhanden? Dan heb ik mootjes (billets) vers lepelhout die je zelf verder kan verwerken. De houtsoort varieert, maar is altijd een soort die relatief makkelijk snijdt, zoals berk of els.

Wil je gelijk aan je keukentafel aan de slag met een mes? Dan heb ik snijklare uitgehakte ruwe lepels voor je, de zogenaamde ‘spoonblanks’. Deze kun je zelf zonder bijl afwerken tot een bruikbare lepel.

Bewaaradvies

De blanks en billets zijn vers verpakt als je ze krijgt. Zelf kan je ze in een afgesloten plastic zakje met zo min mogelijk lucht goed in de diepvries bewaren en zo bijna oneindig vers houden. Als je eenmaal aan je project begonnen bent dan kan je één á twee weken over je werkstuk doen, als je het tussendoor in een afgesloten plastic zakje in de koelkast bewaart.

Ervaringen van anderen:

Heerlijk bewerkbare spoonblanks die je uitnodigen om aan de slag te gaan. Niet buiten met de bijl aan de gang maar binnen op de leunstoel dicht bij de houtkachel. Ik heb inmiddels 5 prachtige eetlepels vervaardigd en een heleboel geleerd van de vormen en de designs van Carolina. 

Maarten