Agenda
- Dit evenement is voorbij.
Masters of Sloyd | Zweedse paplepel / Swedish Porridge Spoon | Jan Harm ter Brugge
09-11-2023 om 20:30 t/m 22:00
See below for information in English
Jan Harm ter Brugge | Zweedse paplepel
Jan Harm, de godfather van de Nederlandse lepelsnijders leerde het vak van de legendarische Zweedse vershoutbewerker Wille Sundqvist. Via Wille maakte Jan Harm kennis met de ’träslöjd’ traditie. De kenmerkende Zweedse paplepel van kromhout werd een levenspassie. Jaren lang heeft Jan Harm deze lepels gesneden en zich van leerling tot meester ontwikkeld. Ze zeggen wel eens dat het tien jaar duurt, of 10,000 uur om tot de top te komen. Met bewuste training, goede coaching en het juiste materiaal en inzet kan iedereen zich ontwikkelen tot meestersnijder. Het is dan ook pas sinds kort dat Jan Harm zich volleerd genoeg voelt om te onderwijzen hoe je de Zweedse paplepel snijdt. Vanavond is Jan Harm onze coach en leert hij ons wat belangrijk is bij het snijden van deze traditionele en iconische lepel.
Masters of Sloyd
Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers online via Zoom vertellen over hun ambacht. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn eigen belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten en de mensen die ze nu nog beoefenen. Ik vind het mooi om die kennis te helpen verspreiden in de moderne wereld, omdat ik geloof dat deze ambachten de hedendaagse mens, de producten die ze gebruikt en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.
Deelnemen
De sprekers tijdens Masters of Sloyd geven hun presentaties belangenloos en deelnemen is voor iedereen gratis. De inschrijving voor dit webinar is inmiddels gesloten. Heb je je ingeschreven en nog geen mail met inlogcodes ontvangen? Kijk dan eens in je spamfolder. Heb je problemen met inloggen of vragen, dan kan je hier contact met me opnemen.
Info in English
Jan Harm ter Brugge | Swedish Porridge Spoon
Jan Harm, the godfather of Dutch spoon carving, learned the trade from the legendary Swedish freshwood carver Wille Sundqvist. Jan Harm was introduced to the ’träslöjd’ tradition through Wille. The characteristic Swedish spoon made of crooked wood became a life’s passion. Jan Harm has been carving these spoons for years and has developed from student to master. They sometimes say it takes ten years, or 10,000 hours, to get to the top. With conscious training, good coaching and the right materials and efforts, anyone can develop into a master carver. It is only recently that Jan Harm feels accomplished enough to teach how to carve the Swedish porridge spoon. Tonight Jan Harm is our coach and he teaches us what is important when carving this traditional and iconic spoon.
Masters of Sloyd
Masters of Sloyd is a webinar series in which makers talk about their craft online via Zoom. Masters of Sloyd arose from my own interest in learning more about traditional crafts and the people who still practice them today. I like to help spread that knowledge in the modern world, because I believe that these crafts can bring contemporary people, the products they use and nature closer together.
How to participate
The speakers during Masters of Sloyd give their presentations free of charge and participation is free for everyone. Registration for this webinar is now closed. Have you registered and not yet received an email with login codes? Then take a look in your spam folder. If you have problems logging in or have questions, you can contact me here.