Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Campfire Stories 2023

08-09-2023 t/m 10-09-2023

€310
Campfire Stories 2023

In het weekend van vrijdag 8 tot zondag 10 september is er op landgoed Roggebotstaete in Flevoland de 7e en laatste editie van Campfire Stories. Op zondag geef ik daar een tweetal slöjd-workhops

Campfire Stories is een ode aan het simpele leven. Alle activiteiten en workshops staan dan ook in het teken van werken met je handen, het vinden van balans en verbinden met de natuur en de wereld om ons heen. Je kan jezelf er even helemaal terugtrekken uit het dagelijks leven om tot rust te komen en nieuwe vaardigheden te leren. Kortom, een retraite.

Kijk op Campfire Stories voor meer informatie of om je in te schrijven voor het festival.

Over mijn workshops

Ga met mij mee op reis naar vroeger tijden en stap in de wereld van de Zweedse hemslöjd-traditie. Een tijd, slechts een paar generaties geleden, waar mensen zelf maakten wat ze nodig hadden. Waar alles van natuurlijke en duurzame materialen werd gemaakt. Waar je wist waar je keukengerei vandaan kwam, hoe het was gemaakt en vaak zelfs wie het had gemaakt.

We gaan een garde maken van een sparrentop. Een sparrentop die duurzaam is geoogst van een spar die eerst als kerstboom in de woonkamer stond. We gaan de sparrentop koken, schoonmaken, in vorm buigen en vastzetten. Thuis kun je ‘m verder glad maken of decoreren. En natuurlijk gebruiken! Door zelf gebruiksvoorwerpen te maken leren we welke inspanning en vaardigheid er nodig zijn voor zelfs de eenvoudigste gebruiksvoorwerpen. En kunnen we ervaren hoe veel voldoening het geeft om iets moois en bruikbaars te maken met je eigen handen.

Deze workshop duurt ongeveer 3 uur en wordt tweemaal gegeven op zondag 10 september. Er is ruimte voor ongeveer 15 deelnemers per workshop. Ik neem alle gereedschappen en materialen mee die je nodig hebt om de garde te maken.Sparrenhouten toppen bevatten hars, dus houd er rekening mee dat kleding en handen vuil kunnen worden.

Workshoptijden:
1e workshop: 9:00 – 12:00 uur
2e workshop 13:00 – 16:00 uur

Wil jij na de kerst ook je eigen klopper maken, dan vind je hier een beschrijving waarmee je zelf aan de slag kan.

Kloppers van sparrentoppen
Verschillende modellen kloppers gemaakt van een sparrentop.

Gegevens

Begin:
08-09-2023
Einde:
10-09-2023
Kosten:
€310
Site:
https://www.campfirestories.nl

Locatie

Landgoed Roggebotstaete in Flevoland
Vossemeerdijk 6
Dronten, Flevoland 8251 PN

Organisator

Campfire Stories
Bekijk de site van Organisator