Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lepelfeest 2023

01-09-2023 om 18:00 t/m 03-09-2023 om 17:00

Lepelfeest is dé Nederlandse ontmoetingsplek voor lepelsnijders of zij die dat willen worden. In het weekend van 1, 2 en 3 september 2023 wordt het alweer voor de 5e keer georganiseerd, het is dus een houten jubileum! 

Op Lepelfeest kan je jezelf een weekend lang helemaal onderdompelen in de kunst van het lepelsnijden en alles wat ermee te maken heeft. Wil je beter worden met de bijl? Nieuwe ontwerpen uitproberen of los gaan op decoratie? Of in heel korte tijd kennismaken met meerdere docenten? Op Lepelfeest kan dat allemaal.

Mijn programma

Ook dit jaar vind je mij weer als docent op het Lepelfeest. Dit jaar ga samen met de deelnemers in verschillende workshops met heel verschillende lepels aan de slag. We bekijken het ontwerp; wat maakt deze lepel zo geschikt voor zijn specifieke doel? Welke ontwerpkeuzes kun je maken?

Daarna gaan we aan de slag om jouw variatie te maken terwijl je weer meer leert over efficiënt bijl- en meswerk. Een aantal workshops zijn geschikt voor beginners en een aantal workshops zijn het meest geschikt voor mensen die al een aantal lepels gemaakt hebben.

Hou de aankondiging op de website van Lepelfeest in de gaten voor het aanbod! Het programma verschijnt te zijner tijd op www.lepelfeest.nl en daar kun ook een kaartje voor het festival bemachtigen.

 

Spapel:  een kooklepel die het midden houdt tussen een spatel en een opscheplepel.

Het is een spatel of een opscheplepel? Nee, het is een Spapel, ofwel een opschepspatel.

Deze lepel is een kruising tussen een spatel en een opscheplepel. Het heeft brede platte randen voor het omdraaien van pannenkoeken of het opscheppen van je gebakken eitje. De Spapel heeft een ondiepe uitholling voor het opscheppen voor alles wat geen soep is. Tenzij je een straffe erwtensoep kookt.

In deze workshop leer ik je hoe je deze perfecte mix van eigenschappen kunt snijden zodat deze lepel een van je favorieten wordt in je keuken. Dit is een vrij korte workshop voor het snijden van een grote lepel, dus enige ervaring in het lepelsnijden is een aanrader als je de lepel ook echt wilt afkrijgen tijdens de workshop.

In deze workshop is plek voor 10 mensen en wordt maar een keer aangeboden dit weekend. Dus zorg ervoor dat je je plekje op tijd reserveert.

 

Zaklepel XS

Is dat een lepel in je broekzak, of…?

Wil jij alles leren over wat er bij komt kijken om een kleine lepel te snijden? Een lepel die ongeveer even groot is als je autosleutel en die toch erg comfortabel is om van te eten? Een lepel die gemakkelijk in je zak of lunchtrommel past? Een lepel die altijd en overal mee naar toe kan nemen. In deze workshop bekijken we wat belangrijk is bij het snijden van een kleine lepel. Welke maatverhoudingen werken Hoe maak je de lepel zowel functioneel als comfortabel. Hoe maak je ‘m zowel mooi als sterk?

Reserveer jouw plekje als je mijn benadering van de zaklepel wilt leren.

 

De asymmetrische eetlepel

Met dit model won ik de tweede plaats in ‘Het Blok’ de lepelsnijwedstrijd waar we in een half uur een lepel sneden.

Maak je geen zorgen, ik zal de stopwatch niet aanzetten. Maar in deze workshop kijken we wel naar efficiënt bijl- en meswerk en snijden we de in mijn ogen bijna perfecte eetlepel.

Wil je leren hoe je je snijproces kunt optimaliseren en wil je alle geheimen ontdekken over het maken van de perfecte eetlepel? In deze workshop leer ik je dit door hetzelfde model eetlepel te snijden die een van mijn kenmerkende lepels is geworden en waarvan ikzelf het allerliefste eet. Mijn asymmetrische eetlepel.

Ik heb plek voor 10 deelnemers, dus wees er op tijd bij.

 

Schepjes

Al het goede komt in tweeën.

Dit leuke kleine schepje is perfect voor losse thee of kruiden. Het heeft mooie rondingen en een handvat dat erom vraagt gedecoreerd te worden.

In deze workshop gaan we niet 1 maar 2 schepjes snijden uit een mootje. Ik laat zien hoe je efficiënt kunt omgaan met je hout, zodat je op een makkelijke en veilige manier twee van deze leuke en functionele schepjes kunt uithakken en snijden.

In deze workshop is plek voor 10 deelnemers en 20 schepjes, dus verzeker jezelf van een plekje.

Gegevens

Begin:
01-09-2023 om 18:00
Einde:
03-09-2023 om 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kuinre
Kuinre, Nederland

Organisator

Lepelfeest.nl
Bekijk de site van Organisator