Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masters of Sloyd | Bretonse lepels | Jane Mickelborough

28-10-2021 om 20:30 t/m 22:00

Gratis

Jane Mickelborough behoeft bijna geen introductie, want ze is met recht een fenomeen in de lepelwereld. Jane (www.chatquilit.com) is internationaal bekend vanwege haar prachtig versierde, vaak met was ingelegde lepels met traditionele Bretonse geometrische patronen.

Bretonse lepels & vouwlepels

Jane Mickelborough komt op 28 oktober vertellen over haar zoektocht naar de historie van deze Bretonse lepels die tot het begin van de 20e eeuw gebruikt werden. Ze neemt ons mee in hoe ze de bijzondere traditie van de ‘cuillères d’apparat’ nieuw leven inblaast.

Ook vertelt ze over haar boek, misschien wel hét boek, over een van de grootste uitdagingen voor iedere lepelsnijder: een handleiding voor het maken van opvouwbare lepels. Dit webinar is een buitenkans voor elke lepelsnijder!

Let op: de voertaal in dit webinar is Engels.

Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers online via Zoom vertellen over hun ambacht. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn eigen belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

Deelnemen

De sprekers doen dit belangenloos en deelnemen is gratis. Per webinar is er om technische redenen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, schrijf je dan hieronder in!

 

Info in English / international guests

On october 28, Jane Mickelborough will give a presentation about the beautiful Breton spoons she makes. This free webinar will in the English language. If you don’t speak/understand Dutch and if you would like to attend, you are more than welcome! You can register below.

Gegevens

Datum:
28-10-2021
Tijd:
20:30 t/m 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar via Zoom. Taal: Engels.

Organisator

Carolina’s Slöjd
Bekijk de site van Organisator