Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masters of Sloyd | Berkenbast | Siegurd van Leusen

11-11-2021 om 20:30 t/m 22:00

Gratis

Berkenbast is ontzettend sterk materiaal en wordt niet voor niets al eeuwen gebruikt voor allerlei gebruiksvoorwerpen. Siegurd van Leusen (www.siegurd.nl) werd onder andere in Rusland geschoold in het maken van prachtig versierde mandjes van dit bijzondere materiaal.

Berkenbast

Siegurd komt vanavond vertellen over dit mooie materiaal en hoe je het kunt gebruiken. Tegenwoordig geeft hij bij zijn eigen buitenschool een maar liefst 5-daagse opleiding in het maken van diverse soorten berkenbast ‘containers’ in onder andere Russische en Inheems-Amerikaanse stijl. Dus wil je meer weten over dit ambacht dat je in Nederland nauwelijks ziet, maar dat dichter bij de poolcirkel springlevend is? Meld je dan aan!

De voertaal van dit webinar is Nederlands / Please note this webinar will be held in Dutch!

Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers online via Zoom vertellen over hun ambacht. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn eigen belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

Deelnemen

De sprekers doen dit belangenloos en deelnemen is gratis. Per webinar is er om technische redenen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, schrijf je dan hieronder in!

Gegevens

Datum:
11-11-2021
Tijd:
20:30 t/m 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar via Zoom. Taal: Nederlands.

Organisator

Carolina’s Slöjd
Bekijk de site van Organisator