Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masters of Sloyd | Kolrosing | Nico de Wispelaere

25-11-2021 om 20:30 t/m 22:00

Gratis

De belgische lepelsnijder Nico de Wispelaere was eerder dit jaar ook als docent op het Nederlandse lepelfeest te gast. Hij komt ons vanavond alles vertellen over deze mooie techniek.

Kolrosing

Kolrosing is een zeer intrigerende manier om je zelfgemaakte houten lepels te versieren. Het is een van oorsprong Scandinavische techniek. Met een mes maak je een sneetje in het hout en dat vul je met een donker pigment. Het resultaat is een lepel die eruit ziet alsof hij getatoeëerd is. Met deze techniek kun je heel fijne en complexe versieringen aanbrengen.

De voertaal van dit webinar is Nederlands / Please note this webinar will be held in Dutch!

Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers online via Zoom vertellen over hun ambacht. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn eigen belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

Deelnemen

De sprekers doen dit belangenloos en deelnemen is gratis. Per webinar is er om technische redenen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, schrijf je dan hieronder in!

Gegevens

Datum:
25-11-2021
Tijd:
20:30 t/m 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar via Zoom. Taal: Nederlands.

Organisator

Carolina’s Slöjd
Bekijk de site van Organisator