Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masters of Sloyd | Traditionele technieken | Beke Olbers

16-12-2021 om 20:30 t/m 22:00

Gratis

Als iemand weet hoe je mooie dingen maakt met wat de natuur je te bieden heeft dan is het Beke Olbers van Extra Bushcraft wel. Prachtige houten packbaskets (manden), schoeisel en tassen van zelfgelooide huiden, mandjes van dennennaalden…ze gebruikt en doceert vele traditionele technieken om allerlei gebruiksvoorwerpen zelf te maken van natuurlijke materialen.

Traditionele technieken

Tijdens deze avond bij Masters of Sloyd komt ze uitleg geven over hoe ze dat doet en laat ze ons zien wat ze zoal gemaakt heeft. Ze laat zien hoe je ook in de moderne maatschappij dicht bij de natuur kunt leven, met traditionele methoden en door het levend houden van oude technieken.

Dat ze veel te vertellen heeft staat vast: ze was mede-auteur van het veelverkochte Nederlandse Bushcraft Handboek en werkt momenteel ook aan een nieuw boek waarmee ze weer veel oude technieken en ambachten van de vergetelheid probeert te redden. Het belooft een interessante avond met een interessante vrouw te worden!

De voertaal van dit webinar is Nederlands / Please note this webinar will be held in Dutch!

Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers online via Zoom vertellen over hun ambacht. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn eigen belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

Deelnemen

De sprekers doen dit belangenloos en deelnemen is gratis. Per webinar is er om technische redenen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, schrijf je dan hieronder in!

Gegevens

Datum:
16-12-2021
Tijd:
20:30 t/m 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar via Zoom. Taal: Nederlands.

Organisator

Carolina’s Slöjd
Bekijk de site van Organisator