Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masters of Sloyd | Kuksa’s/mokken | Jan Harm ter Brugge

13-01-2022 om 20:30 t/m 22:00

Gratis

Jan Harm ter Brugge van www.houtvanbomen.com staat internationaal bekend als een toonaangevende lepelsnijder en -docent. Hij stond op ‘ons’ eigen lepelfeest, maar ook op Spoonfest in Engeland, Täljfest in Zweden en waar eigenlijk niet? Hij heeft een welhaast encyclopedische kennis van het ambacht.

Kåsa/kuksa/mok

Vanavond demonstreert Jan Harm hoe je een traditionele mok of nap maakt zoals de Sami in Noord-Scandinavië die al sinds mensenheugenis maken: de kåsa (spreek uit kosa), die beter bekend staat onder zijn Finse naam: kuksa. Het is al voor velen een ambitieus project gebleken dat vaak eindigt in brandhout, maar met de tips van deze professional moet het ook jou gaan lukken om een mok te maken die heel blijft!

De voertaal van dit webinar is Nederlands / Please note this webinar will be held in Dutch!

Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers online via Zoom vertellen over hun ambacht. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn eigen belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

Deelnemen

De sprekers doen dit belangenloos en deelnemen is gratis. Per webinar is er om technische redenen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, schrijf je dan hieronder in!

Klik hier voor het complete programma van Masters of Sloyd!

Gegevens

Datum:
13-01-2022
Tijd:
20:30 t/m 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar via Zoom. Taal: Nederlands.

Organisator

Carolina’s Slöjd
Bekijk de site van Organisator