Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Festival der Ambachten

23-04-2022 om 10:00 t/m 24-04-2022 om 17:00

In het weekend van 23 en 24 april is op Landgoed de Zonneboem in Winterswijk-Brinkheurne voor de derde keer Het Festival der Ambachten.

Op dit festival in de Achterhoek kan je je twee dagen helemaal onderdompelen in allerlei ambachten: glas-in-lood, leerlooien, goudsmeden, beeldhouwen en ook…lepelsnijden!

Bij mij kan je op dit festival een lange workshop Lepelsnijden (zaterdag) volgen of een korte inloopworkshop botermesjes naar Zweeds model maken (zondag). Uiteraard met de hand, uit vers hout, met het mes en de bijl.

Lange workshop op zaterdag: De Festivallepel

In deze workshop maak je een lepel die je iedere dag bij je kan hebben. Bijvoorbeeld als duurzame reis- of festivallepel. Klein genoeg voor in je broekzak en toch een volwaardige eetlepel voor je maaltijd. In deze workshop maak je kennis met het hout als materiaal, de vorm en de functie van de lepel en het snijproces om hem te maken. Tijdens de workshop leer je veilig en efficiënt werken met het rechte houtsnijmes en het lepelmes. We behandelen verschillende mestechnieken en voor wie de smaak te pakken heeft is, is er aan het eind ruimte om kennis te maken met het vormhakken met de bijl. Deze workshop is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde lepelsnijder. Aan het eind heb je een lepel die je meteen kunt gebruiken.

Korte workshop op zondag: Zweedse botermesjes maken

Houten botermesjes zijn ideaal voor op je kaasplankje, tapas-uitstalling en uiteraard ook in je botervloot. Behalve dat ze heel functioneel zijn en er leuk uitzien, zijn ze ook een perfecte kennismaking met vershoutbewerking, Ze zijn vrij eenvoudig en snel te maken en je leert er heel veel van. Over het hout als materiaal en het gebruik van bijl en mes om ze in vorm te krijgen, rekening houdend met zaken als veiligheid, nerfrichting en efficiency. Deze workshop is heel geschikt om de technieken onder de knie te krijgen, levert je een bruikbaar botermesje op én de kennis om er nog meer te maken!

Wil je meer weten of je inschrijven, kijk dan op de website van Het Festival der Ambachten!

Gegevens

Begin:
23-04-2022 om 10:00
Einde:
24-04-2022 om 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Landgoed Zonnebloem
De Slingeweg 14
Winterswijk-Brinkheurne,

Organisator

The Green Circle
Bekijk de site van Organisator