Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scandinavische Midsommar Markt in Leek

25-06-2022 om 11:00 t/m 26-06-2022 om 17:00

€25

Op 25 en 26 juni wordt op Museum Landgoed Nienoord te Leek de Midsommarmarkt gehouden. Onder het genot van zang, dans, culinaire lekkernijen en cultuuraanbod (waaronder houtsnijden dus!) kan je je onderdompelen in Scandinavische sferen.

Ik geef tijdens de markt demonstraties en een viertal workshops waar je zelf aan kunt deelnemen. In de ochtend gaan we botermesjes snijden en in de middag kapstokhaakjes. Een workshop duurt ca. 2 uur.

Workshop Träslöjd (Zweeds houtsnijwerk)

Ochtendworkshops: botermesjes

In de ochtendworkshops gaan we samen een botermesje naar Zweeds model (smörkniv) snijden. Deze mesjes zijn uitstekend geschikt voor het smeren van boter, maar ook voor tapas of zachte kaasjes. We starten met een stuk vers berkenhout. Dat gaan we met een bijl en het Zweedse houtsnijmes van Morakniv veranderen in je zelfgemaakte botermesje.

Aanvang: zaterdag en zondag om 11:30

Middagworkshops: kapstokhaakjes

In de middagworkshops maken we met de houtsnijbijl en het mes een kapstokhaakje uit een verse boomtak. Het Zweedse platteland hangt vol met dit soort rustieke haakjes, want ze zijn heel functioneel en decoratief. Het is bovendien een heel leerzaam en leuk project, want je maakt in korte tijd kennis met vele facetten van het werken met vers hout.

Aanvang: zaterdag en zondag om 14:30 uur

Meedoen

Meedoen aan de workshops kan nog, er zijn nog plekken vrij. Je kan je ter plekke aanmelden. Wil je op een ander tijdstip meedoen, overleg dan even. Als het rustig is, kan je vaak meteen beginnen

Deelname aan de workshops kost 25 euro, exclusief toegang tot de markt, inclusief materialen en gebruik van het gereedschap. Je gaat dan naar huis met een zelfgemaakt werkstuk én de kennis om er nog meer te maken!

Producten

Hieronder een greep uit de producten uit de webshop die ik meeneem naar de Midsommarmarkt.

Gegevens

Begin:
25-06-2022 om 11:00
Einde:
26-06-2022 om 17:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://midsommarmarkt.nl

Locatie

Museum Landgoed Nienoord
Nienoord 1
Leek, Nederland

Organisator

Midsommarmarkt
Bekijk de site van Organisator