3 t/m 5 september 2021: LEPELFEEST!

Lepelfeest is terug! Heb je zin om je een weekend helemaal onder te dompelen in alles wat met het snijden van houten lepels te maken heeft? Kom dan naar Lepelfeest! Dan zie ik je daar, want dit jaar ben ik één van de docenten!

Het Nederlandse festival voor lepelsnijders is weer terug!

Wat is Lepelfeest?

Al jaren worden in het buitenland lepelfestivals gehouden. Het begon ooit met de Milan Spoon Gathering in de Verenigde Staten. Tegenwoordig zijn er vele, zoals Spoonfest in Engeland, the Great Scottish Spoon Hoolie in Schotland en Täljfest in Zweden. Sinds 2018 kent Nederland die traditie ook, door het Lepelfeest! Na een coronapauze van een jaar is het in 2021 weer zo ver. Op het Landgoed Welna in Epe komen op 3 t/m 5 september tientallen mensen bij elkaar om meer te leren over het maken van houten lepels.

Wat is er te doen?

Ik heb zelf in 2018 en 2019 als één van de deelnemers meegedaan aan Lepelfeest en wát was dat leuk! Of je nou wil kennismaken met lepelsnijden, een cursus in mestechnieken of doorleren in bijlgebruik of decoratie, er is voor elk wat wils door de vele workshops.

Naast het snijden van lepels is het natuurlijk ook reuze gezellig om zoveel mensen met dezelfde belangstelling te ontmoeten! En had ik al gezegd dat het eten heerlijk is?

Wie komen er?

Nergens in Nederland vind je zoveel gerenommeerde lepelsnijders bij elkaar. Een aantal van hen kon je ook al zien tijdens de Masters of Sloyd). De bevestigde namen tot nu toe zijn:

Meer informatie over Lepelfeest

Aan het exacte programma wordt nog gewerkt, maar je aanmelden voor één of meerdere dagen is al mogelijk. Kijk voor de meest actuele informatie en om je aan te melden op de website van Lepelfeest!

lepelfeest spandoek
Het spandoek van Lepelfeest