Masters of Sloyd 2023-2024

English version of this page

Zoek je een leuke bezigheid voor de lange winteravonden? Ben je geïnteresseerd in oude ambachten en op zoek naar wat extra inspiratie? Dan is er goed nieuws: de gratis webinarserie Masters of Sloyd gaat ook dit jaar weer van start! Het zijn webinars met sprekers over een scala aan ambachten.

Masters of Sloyd 2023-2024

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin bekende makers uit binnen- en buitenland hun kennis en passie over hun ambacht delen. Om de week presenteren ze op donderdagavond online hun ambacht, geven ze demonstaties en beantwoorden ze vragen.

Onderwerpen

Er doen veel lepelsnijders en vershoutbewerkers mee, maar in eerdere seizoenen waren er ook masters die vertelden over bezembinden, klompen maken, midwinterhoorns bouwen, fan birds, gereedschappen, materialen, technieken en andere ambachten. In de vorige edities hebben al 27 masters van over de hele wereld webinars gegeven aan meer dan 750 deelnemers die ook van over de hele wereld kwamen! Het programma voor komend seizoen wordt nu samengesteld. Je vindt het op deze website zodra het klaar is. Je kunt je vanaf dat moment ook gratis voor de webinars inschrijven. Wil je zeker weten dat je niks mist? Schrijf je dan hieronder alvast in voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!

Over Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers vertellen over hun ambacht. De eerste serie werd gehouden tijdens de lockdown in het begin van 2021. De tweede serie en derde serie in de winters daarna. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn persoonlijke belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

Deelnemen is gratis!

De sprekers doen dit allemaal belangenloos en ook voor jou is deelnemen gratis. Op de hoogte blijven? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!