Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geannuleerd – Masters of Sloyd | Stoelen maken | Daan de Leeuw

07-04-2022 om 20:30 t/m 22:00

Gratis

— Let op: dit webinar is wegens omstandigheden geannuleerd! —

 

Daan de Leeuw (oprichter van the Green Circle) vertelt op 7 april 2022 over ‘The Welsh Stick Chair’ Dat is een stoel van vers hout die erg lijkt op de meer bekende Windsor-stoel.

Welsh Stick Chair

De Welsh Stick Chair wordt gemaakt van vers/nat hout, gevormd met alleen handgereedschap. De zitting is van massief iepenhout en de arm- en rugleuning zijn gebogen door middel van stoom. Elke stoel is een uniek product doordat het met de hand vervaardigd is. Daan vertelt ons vanavond alles over de kneepjes van het vak.

Over Daan de Leeuw

Foto’s: Bertil van Wierden

Daan de Leeuw heeft meer dan 35 jaar ervaring als houtbewerker en ambachtsdocent. Hij werkte lange tijd in Wales, Engeland, waar hij bij bekende ambachtsmensen in de leer ging en ook zelf jarenlang het vak doceerde. Hij leerde het ambacht van onder anderen stoelenmaker John Brown en de levende vers-houtlegende Mike Abbott.

Daan runt nu al jaren zijn eigen werkplaats en lespraktijk in Winterswijk waar hij antiek restaureert, zijn eigen meubelen ontwerpt en houten beelden maakt. Ook is hij organisator van diverse ambachtsevenementen zoals Het Festival der Ambachten. In 2014 richte hij het ambachtscollectief The Green Circle op. Hier geeft hij in de zomermaanden samen met 6 andere ambachtslieden workshops in de natuur op landgoed de Zonnebloem in Winterswijk.

Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers online via Zoom vertellen over hun ambacht. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn eigen belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

— Let op: dit webinar is wegens omstandigheden geannuleerd! —

Klik hier voor het complete programma van Masters of Sloyd!

Gegevens

Datum:
07-04-2022
Tijd:
20:30 t/m 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Webinar via Zoom. Taal: Nederlands.

Organisator

Carolina’s Slöjd
Bekijk de site van Organisator