Masters of Sloyd – Webinars over ambachten – Doe gratis mee!

Zoek je een leuke bezigheid voor de lange winteravonden? Wil je meer weten over oude ambachten die je zelf makkelijk kunt leren? Vanaf 28 oktober gaat de gratis webinarserie Masters of Sloyd weer van start! Het zijn webinars met interessante sprekers over een scala aan ambachten.

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers gratis kennis over hun ambacht delen. Om de week presenteren bekende makers op donderdagavond online hun ambacht, geven ze demonstaties en beantwoorden ze vragen.

Onderwerpen

Er doen veel lepelsnijders en vershoutbewerkers mee, maar deze keer zijn er ook masters over gereedschap, slijpen, decoratie en andere ambachten. Waar in de eerste serie webinars uitsluitend Nederlanders en Belgen aan het woord kwamen, gaat de serie nu nog internationaler, met ook sprekers uit Frankrijk, Engeland en Zweden.

De sprekers bij Masters of Sloyd

Op het programma staan:

 • 27 januari – Lieuwe Jongsma over krimppotjes
 • 10 februari – Sean Hellman over slijpen (engelstalig)
 • 17 februari – Harald Lamon over houtsnijden met de bijl
 • 17 maart – Martijn van Gerwen over de voetaangedreven draaibank
 • 31 maart – Julia Kalthoff over bijlen maken
 • 7 april – Daan de Leeuw over de Welsh Stick Chair

De bovenstaande sprekers zijn bevestigd. Mogelijk volgen er nog een aantal namen! In de agenda van deze website staan alle defintieve data en daar kan je ook meteen inschrijven.

Eerdere sprekers in deze serie waren:

 • 28 oktober – Jane Mickelborough (Frankrijk) over Bretonse lepels (engelstalig)
 • 11 november – Siegurd van Leusen over producten van berkenbast
 • 25 november – Nico de Wispelaere over de decoratietechniek kolrosing
 • 16 december – Beke Olbers over het werken met allerlei materialen uit de natuur
 • 13 januari – Jan Harm ter Brugge over het maken van kåsa’s/mokken

Over Masters of Sloyd

Masters of Sloyd is een webinarserie waarin makers vertellen over hun ambacht. De eerste serie werd gehouden tijdens de lockdown in het begin van 2021. Masters of Sloyd is ontstaan vanuit mijn persoonlijke belangstelling om meer te weten te komen over oude ambachten, de mensen die ze nu nog beoefenen en de behoefte om die kennis te verspreiden in de moderne wereld. Omdat ik geloof dat deze oorspronkelijke ambachten de hedendaagse mens en de natuur weer wat dichter bij elkaar kunnen brengen.

Deelnemen is gratis!

De sprekers doen dit belangenloos en ook voor jou is deelnemen gratis. Je hoeft je alleen maar aan te melden. Wil je erbij zijn? Ga dan naar www.slojd.nl/evenementen en schrijf je in voor de onderwerpen die jou boeien! Het aantal plaatsen per webinar is om technische redenen beperkt, dus wacht niet te lang!

Ben jij of ken jij een Master of Sloyd die iets toe wil voegen aan dit programma? Neem dan contact met me op!